top of page

Thérèse

Unesco 2023

maxresdefault_edited_edited_edited.jpg

Om de twee jaar, kiest de Unesco enkele persoonlijkheden uit die, ieder op zijn manier, een wereldwijde uitstraling hebben en menselijke waarden bevorderen in dienst van de vrede. Vanuit Lisieux, heeft Frankrijk, gesteund door België en Italië, Thérèse van Lisieux voorgesteld. Zij is geboren in 1873 en gestorven in 1897. Haar geschriften hebben het geestelijk leven getekend van miljoenen mensen wereldwijd. En de Unesco heeft de kleine Thérèse weerhouden. 

Op 2 januari 2023 vieren we de 150ste verjaardag van haar geboorte. Thérèse is vooral gekend door haar geschriften. Dit Unescojaar is een kans om de boodschap van het leven van Thérèse, een boodschap van liefde en vrede wereldwijd te laten klinken. Door de diepte van haar leven spreekt zij een taal die alle grenzen overschrijdt: de taal van de Liefde.

Thérèse en de Unesco

ACTIVITEITEN

In 2023 organiseert de Vlaamse Karmel allerlei activiteiten om Thérèse van Lisieux in de bloemen te zetten. Je vindt op deze webpagina om welke activiteiten het gaat.

LEESGROEP
THÉRÈSE VAN LISIEUX

Martin Faingnaert, o.c.d.

22 februari 2023
29 maart 2023
26 april 2023
24 mei 2023
28 juni 2023
26 juli 2023

Karmel, Ezelstraat 28

Brugge

inkom
gratis

  In de avond om 19u.

  De duurtijd van de lezing +/- 1u30

  Deelnemen is gratis maar graag inschrijven via

  martin.faingnaert@sarephta.be 
  (onderwerp: leesgroep TvL vermeld naam en telefoonnummer)

  Tijdens dit jaar Thérèse 2023 worden LEESGROEPEN gelanceerd in heel België. Dit bestaat hierin: van februari tot juli leest elkeen gedurende één maand een gedeelte van haar autobiografie (Mijn Levensverhaal).
  Eenmaal per maand komen we samen om inzichten uit te wisselen en de spiritualiteit van Thérèse beter te leren kennen is er de mogelijkheid om samen te komen in een kleine groep om inzichten uit te wisselen. Iedereen is welkom.
  Leesgre
  Interview